Stundande Öppning

Det österrikiska dekoratör-teamet är på plats för att med mig som elev (läs slav, hehe) bygga upp dekoreringen av malmös nya möbelvaruhus. Mycket slit och släp och en del kommunikationsproblem men man lär sig utav allt och man lär sig utav alla. Det finns alltid nyheter, tips och trix att snappa upp i alla situationer. Bara att vara delaktig av uppbyggandet är en stor erfarenhet i sig. Och det är roligt att se allting växa fram...




Inspiration: Berlin

För ett par helger sedan åkte jag på weekendtripp till Berlin. Berlin har jag aldrig tidigare besökt, så därför var det extra spännande att få utforska staden några dagar.

Det är något med Berlin. Staden känns trendigare än någonsin, eller så är det kanske bara för att jag äntligen fått upp ögonen för den. ;)
Vi bodde i stadsdelen Kreutzberg, ett underbart område med små secondhand butiker mixat med berlindesigners och överallt utsmyckat med graffiti och street art.










Förutom promenader i kvarteren runt hotellet "die fabrike", beläget i ett gammalt fabrikshus med inredningsdetaljer från den industriaktiva tiden, så hann jag även se några utvalda delar av staden.
Den lite råa industriella känslan är genomgående i staden. Likaså den spännande krocken mellan gammalt och nytt.








Givetvis var jag även tvungen att besöka East Side Gallery och beundra konstverken på den kvarblivna muren.








Den råa urbana känslan kan man hitta i en hel del inredning just nu. Graffiti på möbler och mötet mellan modernt och antikt. Men även en hel del industriretro och fabrikskänsla har passerat mina ögon och cirkulerat runt i mitt medvetande under en period. Bara tanken på hårda betonggolv, matlådor av plåt, stämpelklockor från 50-talet, omklädningsrum, grå arkivskåp, symaskiner och skrivmaskiner i rader på enkla små bord får mig att rysa av välbehag.


Anna James:






Jimmie Martin:






Eller varför inte dessa färgbomber:



Industriretro:








Jag kom över ett citat i mitt letande efter inspiration. Det låter så underbart, så inbjudande så vansinnigt uppvärmande i höstrusket. Exakt den känslan fick jag under min weekendtripp:


"We love Berlin style, very cozy, retro-vintage ambiance,  like being in somebody’s living room."


RSS 2.0