ASIA

Spa-inspirerad skyltning.

Vi valde att använda oss av handuksmärket Asia och göra en skyltning för många sinnen som förmedlade det lugn man söker på ett spa. Inspiration Yasuragi.
Buddhan är ett vattenspel där porlande vatten rinner ut över lotusblomman (ej inkopplat i bilden) samt den lilla flaskan i mitten är doftolja med en förförisk doft av grönt te.





Möbelmässan

Blev plötsligt oerhört törstande efter lite inspiration och bestämde mig för att åka en snabbvända till Stockholms möbelmässa förra fredagen.
På grund av snöstorm i Stockholm anlände jag till Bromma ca tre timmar efter beräknat enbart för att inse att SL trafiken var inställd. Men skam den som ger sig!
Istället för att hänga på låset vid öppning klockan 9.00 entrade jag Älvsjömässan vid 13-tiden, hungrig, lite trött och allmänt snö-och-blåst-ruffsig i håret.

Eftersom schemat redan var sprucket bestämde vi oss för att ta resten av dagen lite som den kom och bara strosa runt. Vi hann ju inte alls vad vi tänkt oss, men orkade inte hetsa. Lite inspiration fick vi allt ändå.

Jag märkte att det var framför allt tre sorters stilar jag tittade på som jag fortfarande kände var helt rätt.


Det industriella:
(Som jag varit förälskad i ett tag nu)
Manzana Raw hade råa plåtmöbler presenterade på transportpallar. Gillar!!




Det naturnära:
Med naturmaterial, råa ljusa träslag, ull, stickat, flätat, päls och fjädrar, glas, plåt, varmt, mysigt, och en behaglig färgskala i beige, brunt, ljusgrått, svart och vitt.




Och med mattor omlott. (Detta var lite återkommande i miljöer och gav ett roligt mysigt intryck.)




Det retroinspirerade:
Gamla möbler och produkter i nytappning och roliga färger. Mycket charmigt och fantasieggande.




Och Källemosoffan som jag bara älskar, älskar, älskar!!!




Slutligen hängde vi en stund i Offeccts monter och språkade inredning och nykommet med min vän och fd inredningskursare Lina som arbetar i deras showroom.

Tyvärr var det mycket vi missade och inte hann med men sånt händer. Ce la vie. Jag hade ändå en väldigt bra dag!!!

Hemtextil skyltning.

Inspirationsskylt med sängtema.
Vi ville på ett skyltbord försöka förmedla känslan av att vakna och ligga kvar och mysa i en varm säng.







Roliga idéer

Att vara dekoratör (jag säger "vara" för det är verkligen något man ÄR, inte något man arbetar med) betyder att man ständigt måste söka inspiration, idéer, lösningar, titta på hur andra arbetar och "stjäla" goda idéer när du ser dem för att utveckla dem på ditt eget sätt. Man måste även hela tiden hålla sig mottaglig för trender och aktuella händelser, titta på sin kundkrets, föra fram sortimentet på ett sätt som tilltalar dessa eller att presentera varorna på ett uppseendeväckande sätt, att skapa blickfång, intresse och känslor.



Nedan följer några bilder på skyltningar jag som jag i min jakt på nätet efter inspiration ramlade över och fastnade för:







Skyltpodie: Inspiration Babyavdelning

En ganska snabbt genomförd inspirationsexponering. Föredrar egentligen mer planering för ett väl genomfört arbete, men ibland måste det gå undan...

Tema: Vår och lekfullhet.








RSS 2.0