Sydsvenskan 2010-09-19

Idag var jag i tidningen.






En Himmelsk Frukost

I torsdags var jag medbjuden till ett frukostseminarium högst upp i Turning Torso - Himmelsk frukost.
Arrangörerna för tillställningen var HSB i sammarbete med Metro Bostad och ämnet var Inredning.









Från HSB´s hemsida:


"Himmelsk frukost. Toppseminarium. Höga tankar. Goda utsikter.

Metro Bostad och HSB Malmö välkomnar till en inspirerande frukost med idéer och samtal om hur vi inreder och kanske bör inreda våra hem. Inspiratörer är tre kvinnor som bloggar intensivt om inredning."

Daniella Witte, Dipl. inredare/stylist.

Jannice Wistrand, Dipl. Feng Shui-konsult, inredare samt färg och stilrådgivare.

Sofie Börjesson, Dipl. inredare/stylist.




Att äta frukost på 54:e våningen i Torsot medan jag lyssnar på intressanta tankar om inredning är något jag skulle kunna göra varje dag. Och utsikten var fullkomligt magisk...
Dessutom har den ena av de tre inspiratörerna, Sofie Börjesson, gått samma utbildning som jag (Inredare med Säljkompetens) och examinerades året innan mig. Därför blev det lite extra intressant att höra hur hon arbetar och vad hon haft för sig sedan utbildningsavslutet.





En himmelsk start på dagen!



Ps. Seminariet filmades och ska så småningom läggas ut på HSB:s hemsida.




Inspiration: Marocko

Inspiration är något jag ständigt behöver för att vara lycklig. Inspiration kan man hitta på så många olika sätt. I människor, möten, platser, fotografier, konstutställningar, teateruppsättningar, biofilmer, naturupplevelser och framför allt av att se sig omkring på sin omvärld.

En plats som verkligen inspirerat mig och som kan få mig att känna välbehag bara av att minnas tillbaka är Marocko. Jag besökte landet för knappt ett år sedan och reste då runt i de södra delarna. Jag blev förälskad...
Om jag sluter ögonen kan jag fortfarande känna dofterna av kryddorna och smaken av sött myntaté och den ångande tajinen, höra böneutropen från den gamla medinan samt på min näthinna se den jordnära färgskalan, de knotiga gamla gubbarna i sina djellabah och baboucher, de överfyllda soukerna, de utsirade detaljerna, riadernas svalkande innergårdar, det mönstrade kaklet, de underbara lamporna, öknens stjärnhimmel, kamelernas lunkande, bergens roströda kulör och slutligen känna pulsen från Marrakechs djema el fnaa.















Jag blir så glad av den varma mycketheten...


Marrakech har ju också en helt fantastiskt vacker flygplats. Den byggnaden kan jag aldrig se mig mätt på.






Lite Härligt Marockoinspirerat:










Vill man handla Marockanskt här i Malmö finns underbara Marrakechdesign eller Casa Marrakech att besöka och njuta av.
Happy hunting.



Om en vecka åker jag till Berlin för att förhoppningsvis inspireras av det tyska industriella.




Produktfotografering

Helt plötsligt blev det fullt upp.
Under veckan som gick assisterade (stylade) jag produktfotografering i en primitiv studio i det nya varuhuset. Miljöuppbyggnad med (mycket) små medel är en utmaning.
Studion kommer så småningom byggas upp till en fullt fungerande studio för produkt och miljöfotografering och då kommer det vara mitt jobb att styla bilderna efter önskemål från beställaren. Och då kommer vi ha ett helt varuhus med produkter att tillgå.

Hela tiden poppar det upp nytt som man bara ska lära sig dyka rakt ner i. Spännande. Lärorikt. Roligt.




Några av bilderna:










RSS 2.0