Inspiration: Marocko

Inspiration är något jag ständigt behöver för att vara lycklig. Inspiration kan man hitta på så många olika sätt. I människor, möten, platser, fotografier, konstutställningar, teateruppsättningar, biofilmer, naturupplevelser och framför allt av att se sig omkring på sin omvärld.

En plats som verkligen inspirerat mig och som kan få mig att känna välbehag bara av att minnas tillbaka är Marocko. Jag besökte landet för knappt ett år sedan och reste då runt i de södra delarna. Jag blev förälskad...
Om jag sluter ögonen kan jag fortfarande känna dofterna av kryddorna och smaken av sött myntaté och den ångande tajinen, höra böneutropen från den gamla medinan samt på min näthinna se den jordnära färgskalan, de knotiga gamla gubbarna i sina djellabah och baboucher, de överfyllda soukerna, de utsirade detaljerna, riadernas svalkande innergårdar, det mönstrade kaklet, de underbara lamporna, öknens stjärnhimmel, kamelernas lunkande, bergens roströda kulör och slutligen känna pulsen från Marrakechs djema el fnaa.















Jag blir så glad av den varma mycketheten...


Marrakech har ju också en helt fantastiskt vacker flygplats. Den byggnaden kan jag aldrig se mig mätt på.






Lite Härligt Marockoinspirerat:










Vill man handla Marockanskt här i Malmö finns underbara Marrakechdesign eller Casa Marrakech att besöka och njuta av.
Happy hunting.



Om en vecka åker jag till Berlin för att förhoppningsvis inspireras av det tyska industriella.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0