Examensbevis: Inredare med Säljkompetens




Intyg: Skandinaviska Färgskolan

Under utbildningen till Inredare med Säljkompetens fick vi genomgå två kurser med Berit Bergström, VD Skandinaviska Färgskolan AB utformade för Hermods AB.

Första kursen innefattade NCS och färgsättning och andra kursen var i Interiör färgsättning.

Intyg:





Examensbevis: Produktutveckling och Design




Ting ute & inne

Under många år har jag arbetat i en liten familjeägd inrednings och trädgårdsbutik i Gislövs Strandmark, ett stenkast från en vacker sandstrand och med ett sortiment av underbara produkter - Ting ute & inne.

På Ting ute & inne hjälper jag till med att hand om butiken och visningsträdgården så att det ska vara en upplevelse för varje kund att gå över tröskeln. Jag inreder, dekorerar, skyltar, planterar arrangemang, kreerar, tillverkar kort, och håller butiken i topp skick. Och naturligtvis tar jag hand om och hjälper kunderna i sina inköp.


lite inspirationsbilder från åren:




LIA 2, Hansa

Min andra LIA period (november till januari) spenderade jag med dekoratörerna på varuhuset Hansa i Malmö. Dekoratörerna arbetar bland annat med planering och skyltning av de gemensamma skyltfönsterna, skyltning av bokningsbara podier samt kommunikationen och dekoreringen i varuhuset.


En av sakerna jag fick göra under perioden var att på egen hand skylta ett podie utifrån mitt val av butik och tema. Det innefattade: val av kläder och accessoarer, passande dockor, samt styling av dessa. Val av rekvisita samt bakgrundsvepa.
Butiken blev Gant och resultatet blev:






Förutom detta var jag med i genomförandet av årets julskyltning samt en mängd podier och mindre skyltningar.
Nedan följer ett litet urval av det jag arbetade med:

Skyltboxar:


Nyårs podie:


Detaljer ur skylt för make up och parfym butik:



Jag var även delaktig i genomförandet av årets barnfönster med temat: Under Granen:



LIA 1, MIO Malmö

Min första LIA period (Lärande I Arbete) under utbildningen till Inredare med Säljkompetens spenderade jag på MIO möbler i Malmö. Jag följde MIO inredaren Christian Andersson i hans arbete med skyltning av möbelutställningen, uppbyggnad av miljöer/montrar, inredningsuppdrag/förslag till kund, försäljning samt butikskommunikationen.
Dessutom fick jag lära mig butikens datorprogram för kassahantering och orderbeställning.


Uppbyggnaden av miljöerna innefattade bland annat färgval, möbel-, matt- och belysningsval, ommålning, möblering samt val av rekvisita, tavlor och dekorering.
Jag arbetade under en period även med ett eget projekt som bestod av att rita, planera och genomföra en monter för soffmärket Modern Living.

före (monter fottad från vänster till höger):


efter (monter fottad från vänster till höger):





Det slutliga resultatet blev inte helt lik ritningen som låg till grund eftersom kompromisser med möbler i lager, tillgången till färg etc hela tiden måste göras för att effektivisera arbetet. Men allt igenom ett roligt och lärorikt projekt.




Ett av de andra lite större projekten jag var med och arbetade på var att tillsammans med min handledare planera och genomföra en monter för soffmärket Monza.

före (monter fottad från vänster till höger):


efter (monter fottad från vänster till höger):






RSS 2.0